Esdeveniments

You are here: Home / Esdeveniments
 • L’ENDRAPASOMNIS: Teatre al detall

  8 Març /11:00 CET

  Al país de la Bona Son la princesa Dormissona no pot dormir perquè té malsons. Els seus pares, els reis, rumien, ho consulten amb el coixí, demanen consells a metges, herbolaris i xarlatans però no troben cap remei que guareixi el mal de la petita princesa. Potser l’Endrapasomnis serà la solució.

 • A BOLA DE NIEVE: Martirio & Chano Domínguez

  14 Març /21:00 CET

  Després de gairebé 15 anys sense gravar nou material Martirio i Chano s’ajunten ara per recordar al gran pianista i intèrpret cubà Ignacio Villa “Bola de Nieve”

 • LA CREACIÓ D’UN GÈNERE: Duet Claret – Ramírez

  20 Març /21:00 CET

  En el 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven, dediquem aquest concert a la seva memòria, amb algunes de les pàgines més rellevants de la literatura per a violoncel i piano de tots els temps.

 • ALBERT GUINOVART I L’ORQUESTRA DE LA UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI, concert de celebració del 20è aniversari de l’OURV

  29 Març /19:00 CEST

  El concert que us presentem vol ser una celebració d’aquests 20 anys de trajectòria i fa coincidir dues efemèrides més. Per una banda el 50è aniversari de la mort del vallenc Robert Gerhard, una de les personalitats més destacades del patrimoni musical català i figura clau per entendre musicalment el segle XX, i per l’altra, el 250è aniversari del naixement d’un dels compositors més universals, L. van Beethoven, amb una obra que ell mateix va definir com una de les seves millors composicions: la setena simfonia. Per completar aquest programa d’aniversari, l’orquestra acompan...

 • LA MÚSICA CONSTITUEIX UNA REVELACIÓ MÉS ALTA QUE CAP ALTRA FILOSOFIA: Trio Beethoven

  3 Abril /21:00 CEST

  És en motiu d’aquesta efemèride, i en el marc del 40è aniversari del Conservatori de Música de Vila-seca, que va sorgir el projecte de crear el Trio Beethoven amb tres professors del centre: Susana Uruen al violí, David Blay al violoncel, i Núria Ruera al piano, que en aquest concert ens interpretaran dos dels trios amb piano del geni de Bonn.

 • LA HISTÒRIA DEL SOLDAT: Kammart Ensemble

  17 Abril /21:00 CEST

  La Història del Soldat, en un inici, es va tractar d’una curiositat, però actualment és considerada com a una obra mestra sense precedents i amb grans conseqüències musicals. Stravinsky va escriure aquesta obra en el moment més dur de la seva vida, la seva situació econòmica era difìcil, havien mort dues persones properes a ell i, a més, Europa es trobava a les acaballes de la Primera Guerra Mundial.

 • BACH I HÄNDEL, UNA TROBADA: Lina Tur i Dani Espasa

  8 Maig /21:00 CEST

  Una meravellosa oportunitat de gaudir de dos grans músics intèrprets, que presenten el seu darrer disc que està recorrent els més importants escenaris d’Europa i del món.

 • LECTURES DIFFÉRENTES: Kebyart Ensemble

  15 Maig /21:00 CEST

  Amb motiu del 250è aniversari de Beethoven Kebyart ha fet una transcripció del seu Quartet de cordes Op. 14 Núm. 1 que és, alhora, un arranjament fet pel propi compositor de la seva novena sonata per a piano. És interessant observar com Beethoven va fer múltiples transcripcions de la seva música per a diferents formacions al llarg de la seva vida. Es tracta, per tant, d’una mateixa música vista per l’òptica de dues formacions instrumentals completament diferents.

 • LLUM!: Cor Sant Esteve

  22 Maig /19:00 CEST

  Amb aquesta única paraula, LLUM, el Cor St. Esteve presenta la seva nova proposta: un concert on la llum fa de centre temàtic tant musicalment com escènica. Amb un muntatge lumínic inaudit per a un concert coral, el cor ens presenta un programa amb música del segle XX i XXI que gira entorn de la llum en els seus múltiples aspectes (físics i espirituals). Aquest fenomen físic ha captivat al llarg de tota la història a artistes de tota mena i encara ara suposa quelcom que ens pot inspirar les més boniques pintures, paraules o músiques.

 • L’EMPERADOR DE BEETHOVEN: Paul Lewis & OCM

  24 Maig /19:00 CEST

  Observar l'evolució estilística d'un dels compositors més grans de la història de la música és una gran oportunitat. Seguint l’estela de Mozart, que havia obert el camí cap a una nova relació entre solista i orquestra, repartint el virtuosisme entre ambdós, Beethoven escrigué el seu primer concert amb 17 anys i el darrer amb 41. En el transcurs d'aquest temps mantingué en el concert algunes característiques -tots tenen tres moviments, el primer ràpid en forma d’Allegro de sonata, el segon lent i el tercer ràpid en forma de Rondó- però hi introduí novetats importants que de...

 • SÓC FELIÇ: Dàmaris Gelabert

  30 Maig /18:00 CEST

  Per què és tan feliç la Caterina? Quins són els secrets de la seva felicitat? Potser... viure a prop de la natura? Gaudir dels petits regals de cada moment? Tenir la música sempre present?

 • REPTES DE “LA HÄNDEL”: Orquestra Händel

  31 Maig /19:00 CEST

  A l’orquestra Händel ens agraden els reptes, i aquest any ens n'enfrontem a més d’un: l’estrena del cicle de poemes “Cinc petits retalls”, en versió per a soprano i cordes, amb música de l’Erney Felipe Acosta, ex-alumne del nostre Conservatori i, d’altra banda, la recuperació de clàssics del repertori d’orquestra de cambra, com ara la "Serenata d’Elgar", les melodies de Grieg o les danses de Bartók. Grans mestres del passat, compartint programa amb creadors del nostre temps.

 • JOSQUIN: Ensemble O Vos Omnes

  5 Juny /21:00 CEST

  Josquin Des Prez (c. 1450 - 1521) és, sense cap mena de dubte, un dels grans compositors de tots els temps. El nom d'aquest franco-flamenc que va viure a cavall dels segles XV i XVI ha de ser a la llista dels grans entre els grans (Mozart, Bach, Palestrina...), no només per la qualitat de la seva música, sinó per ser, també, el primer compositor que visqué el seu ofici de la mateixa manera que avui en dia entenem: un creador.

 • RESSONÀNCIES DEL SILENCI: Meditació sonora amb Frederic Mompou

  7 Juny /19:00 CEST

  Frederic Mompou escrivia “com si una petita distància ens portés la sonoritat retardada…”, una modesta però sensible invitació a percebre l’espai i el temps que configura la seva música. Aquest concert demana una actitud especial: una escolta sense voluntat d’escoltar, una respiració amb la música, una obertura cap a sonoritats ressonants sense intervenció humana —reflex del so metafísic—, un deixar que la ressonància dels instruments faci palpable i físic el Silenci interior. El concert alterna i encavalca paisatges sonors de gong, bols de quars, bols tibetans i alt...

 • EL SILENCI ENTRE LES NOTES: Quartet Gerhard

  19 Juny /21:00 CEST

  "La música és el silenci entre les notes”, diu Claude Debussy. Amb aquest concepte, el Quartet Gerhard ens presenta un programa captivador amb un dels quartets més emblemàtics del s. XIX del compositor francès, el Mozart més refinat i el 2n quartet del català Robert Gerhard, en el 50è aniversari de la seva mort. El conjunt català celebra d’aquesta manera els 10 anys de trajectòria en un moment de plena consolidació i reconeixement internacional.