Carregant Esdeveniments

París, ciutat de llum: Kebyart Ensemble

2 març, 2018 /20:00 - 22:00
10€
  • Aquest Esdeveniment ja ha passat.

La ciutat de París ha estat sempre punt de trobada de compositors, músics i artistes. Ja en els segles XII i XIII la primera música polifònica occidental de Léonin i Pérotin feia ressonar la catedral de Notre Dame i, fins avui en dia, en què compositors d’arreu del món conviuen en els prestigiosos centres musicals de la ciutat, com el cas del català Joan Magrané.

Precisament l’eix central d’aquest concert seran els salts traçats entre els inicis i el present de la música polifònica lligada a París. La música de l’anomenada Escola de Notre Dame serà el fil conductor, actuant de lligam als orígens després de cadascuna de les aproximacions al passat més immediat. La música de Léonin i Pérotin, intercalada en el programa, ens traslladarà d’una obra a la següent.

El nucli del programa comença amb XAS (1987), el quartet de saxòfons de Iannis Xenakis. Aquest compositor i arquitecte d’ascendència grega es va instal·lar a París, on va treballar i ensenyar.

Seguirem amb l’obra Vue sur les Jardins Interdits (1973), escrita a la memòria de Bruna Maderna. El seu autor, el belga Henri Pousseur, va exercir de docent en el centre d’investigació sonora IRCAM.

Aleksandr Glazunov fou un compositor rus que durant el seu trasllat a la capital francesa va descobrir el saxòfon. Va quedar tan fascinat que per a aquest instrument va escriure un concert i un quartet. Del Quatuor pour saxophones op. 109 (1932) escoltarem l’últim moviment, Finale.

A continuació, la interpretació dels Estris de llum (2017) de Joan Magrané ens farà viatjar a l’actualitat més recent. Encarregada per la nostra formació, el compositor reusenc es va inspirar en els versos de l’escriptor balear Jaume Pons Alorda. Va ser estrenada el passat novembre de 2017 al Palau de la Música Catalana.

Per últim, una selecció de diverses suites pianístiques de Claude Debussy tancarà el concert, donant veu al compositor francès per excel·lència en commemoració del centenari de la seva mort aquest any 2018.

Concert: París, ciutat de llum:  Kebyart Ensemble.

Artistes: Pere Méndez Marsal, Saxo soprano. Víctor Serra Noguera, Saxo alt. Robert Seara Mora, Saxo tenor. Daniel M. Guerrero, Saxo baríton.

web: https://www.kebyart.com/

Data: 2 d’abril de 2018

Hora: 21.00 h

Temporada: Primavera 2018

Adreça: Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. Vila-seca. Tarragona.

Telèfons: 977 392 484 – 977 393 812

Preu: 10 €

Tipus: Abonament / No numerat.

VENDA DE LOCALITATS
Per a tots els concerts, al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació a la secretaria del Conservatori i en aquest web.

ACCÉS A LA SALA
L’accés es realitza per la Plaça Frederic Mompou, 30 minuts abans de l’inici del concert. Hi ha servei de bar. Un cop iniciat el concert no es permetrà l’entrada de públic a la sala.

FOTOGRAFIES I ENREGISTRAMENTS
No es permet cap mena d’enregistrament sonor o captació d’imatges sense l’autorització expressa de la Direcció de l’Auditori.

UTILITZACIÓ D’APARELLS A L’INTERIOR DE L’AUDITORI
Durant el concert no està permès tenir connectats aparells que puguin emetre senyals acústics que distreguin l’atenció del públic i dels artistes.

Abonaments de temporada
La Fundació Auditori Josep Carreras té establerta la fórmula de l’ABONAMENT DE TEMPORADA que comporta un important estalvi econòmic. El carnet d’abonat garanteix la butaca que hi figura per a tots els concerts de la Temporada de la Fundació.

Les quotes dels abonaments per a la Temporada són:
• ABONAMENT JÚNIOR fins a 21 anys 45 €
• ABONAMENT ADULT de 22 a 64 anys 60 €
• ABONAMENT SÈNIOR a partir de 65 anys 45 €

Per sol·licitar més informació i el carnet d’abonat per a la Temporada caldrà que us poseu en contacte amb la Secretaria de la Fundació Auditori Josep Carreras:
• Telèfons: 977 392 368 – 977 393 812 – Fax: 977 393 767
• Adreça electrònica: auditori@auditorijosepcarreras.cat
• web: www.auditorijosepcarreras.cat
• Facebook: www.facebook.com/auditorijosepcarreras
Aquelles persones que ho desitgin poden sol·licitar rebre la informació dels concerts mitjançant un correu electrònic a l’adreça de l’Auditori.
També, si ho desitgeu, podeu ser atesos personalment a l’avinguda de la Generalitat, 27 –accés del Conservatori– de dilluns a divendres en horari d’oficina, de les 9 a les 13 h. i de les 17,00 a les 20,00 h.

Details

Date: 2 març, 2018
Time: 20:00 - 22:00
Cost: 10€

Recinte

Venue Name: Auditori Vila-seca
Address: Plaça Federic Mompou, 1
Vila-seca, Tarragona 43480 Espanya
Phone: 977 392 484 - 977 393 812