Carregant Esdeveniments

LAUDA DRAMATICA: ENSEMBLE O VOS OMNES

3 novembre, 2017 /21:00 - 23:00
10€
  • Aquest Esdeveniment ja ha passat.

Giacomo Carissimi, nascut l’abril de 1605, fou un compositor molt famós a la seva època i va gaudir dels favors de nobles, bisbes i papes. Durant la seva vida va rebre nombroses i importants ofertes de feina, entre elles la possibilitat de succeir al gran Claudio Monteverdi a l’església de St. Marc, a Venècia. Ell, però, va preferir continuar al servei de la seva petita parròquia romana fins a la seva mort, el 1674.

Al 1650, un crític el qualificava Carissimi com l’exemple perfecte de compositor capaç d’afectar les ànimes.
I és que aquesta qualitat, la de poder afectar a l’oient és imprescindible per entendre la música barroca. La teoria dels afectes defensava que la música podia i havia de crear emocions, afectant, així, a l’ànima humana. A partir d’aquí van néixer tot un seguit de tècniques i tendències compositives que pretenien aconseguir això i que van dotar al barroc musical del seu caràcter singular.

L’oratori, o lauda dramàtica, com ell anomenava, Historia di Jephté és l’obra més coneguda de Carissimi.

Actualment es conserven molt pocs manuscrits del propi Carissimi, car la majoria es van perdre o varen ser destruïts. Precisament, l’obra Jephté va ser recuperada, principalment, gràcies a una còpia que Marc-Antoine Charpentier havia fet durant la seva estada com a alumne de Carissimi.

Marc-Antoine Charpentier va descobrir la seva vocació a partir del coneixement de la música de Carissimi a Itàlia, on el francès hi va anar a estudiar pintura. Després dels anys d’aprenentatge, torna a França on el gran Molière el contractarà per a posar música als seus espectacles. Fou un influent compositor, considerat el principal rival de Lully i l’introductor de l’oratori a França.

Concert: LAUDA DRAMATICA: ENSEMBLE O VOS OMNES.

Artistes: Xavier Pastrana, director.

web: www.ensembleovosomnes.cat

Data: 3 de novembre de 2017

Hora: 21.00 h

Temporada: Tardor 2017

Adreça: Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. Vila-seca. Tarragona.

Telèfons: 977 392 484 – 977 393 812

Preu: 10 €.

Tipus: Abonament / Numerat.

VENDA DE LOCALITATS
Per a tots els concerts, al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació a la secretaria del Conservatori i en aquest web.

ACCÉS A LA SALA
L’accés es realitza per la Plaça Frederic Mompou, 30 minuts abans de l’inici del concert. Hi ha servei de bar. Un cop iniciat el concert no es permetrà l’entrada de públic a la sala.

FOTOGRAFIES I ENREGISTRAMENTS
No es permet cap mena d’enregistrament sonor o captació d’imatges sense l’autorització expressa de la Direcció de l’Auditori.

UTILITZACIÓ D’APARELLS A L’INTERIOR DE L’AUDITORI
Durant el concert no està permès tenir connectats aparells que puguin emetre senyals acústics que distreguin l’atenció del públic i dels artistes.

Abonaments de temporada
La Fundació Auditori Josep Carreras té establerta la fórmula de l’ABONAMENT DE TEMPORADA que comporta un important estalvi econòmic. El carnet d’abonat garanteix la butaca que hi figura per a tots els concerts de la Temporada de la Fundació.

Les quotes dels abonaments per a la Temporada de Tardor 2017 són:
• ABONAMENT JÚNIOR fins a 21 anys 45 €
• ABONAMENT ADULT de 22 a 64 anys 60 €
• ABONAMENT SÈNIOR a partir de 65 anys 45 €

Per sol·licitar més informació i el carnet d’abonat per a la Temporada caldrà que us poseu en contacte amb la Secretaria de la Fundació Auditori Josep Carreras:
• Telèfons: 977 392 368 – 977 393 812 – Fax: 977 393 767
• Adreça electrònica: auditori@auditorijosepcarreras.cat
• web: www.auditorijosepcarreras.cat
• Facebook: www.facebook.com/auditorijosepcarreras
Aquelles persones que ho desitgin poden sol·licitar rebre la informació dels concerts mitjançant un correu electrònic a l’adreça de l’Auditori.
També, si ho desitgeu, podeu ser atesos personalment a l’avinguda de la Generalitat, 27 –accés del Conservatori– de dilluns a divendres en horari d’oficina, de les 9 a les 13 h. i de les 17,00 a les 20,00 h.

Detalls

Data Data
Hora 21:00 - 23:00
Preu 10€
Esdeveniment Categories: , , ,

Recinte

Adreça
Plaça Federic Mompou, 1
Vila-seca, Tarragona 43480 Espanya
Telèfon 977 392 484 - 977 393 812