Carregant Esdeveniments

Les veus del destí “Es muss sein”: Quartet Gerhard

27 octubre, 2019 /18:00 - 20:00
10€
  • Aquest Esdeveniment ja ha passat.

No és possible concebre la música de Mozart i Beethoven sense esmentar a qui va ser el seu principal mestre i amic, Joseph Haydn. En aquest concert podrem sentir com el Quartet de Mozart, molt influenciat per la revolució que havia suposat la publicació dels op. 33 de Haydn, segueix clarament els patrons més Haydnians.
Tot i que en la seva primera etapa la música de Beethoven està estretament lligada a la tradició més purament vienesa de composició, una evolució extraordinària en el seu llenguatge desemboca finalment en obres com aquest últim quartet de corda, en que el compositor mostra una escriptura totalment alliberada i innovadora que marcarà a la resta de compositors posteriors fins als nostres dies.

Alguns cants òrfics, 2n quartet de corda (2013) serà l’obra del “Cicle Joan Guinjoan de músiques del nostre temps” que ens presentarà el quartet de la mà del compositor Joan Magrané. El propi Magrané ho explica així: “Els meus dos primers quartets de corda van ser escrits quasi bé de seguit. Si el primer el dominaven cèl·lules melòdiques molt curtes i separades per silencis, pel segon vaig decidir acostar-me al seu contrari: a la continuïtat. Així doncs l’obra, que troba la inspiració en els “Canti orfici” del poeta Dino Campana, s’articula en cinc moviments enllaçats: un 1r on des d’un inici erm va apareixent a poc a poc la melodia. Just en el moment de clímax apareix de sobte el 2n, estàtic i nocturnal. El 3r també apareix de sobte i desenvolupa de nou allò que havíem deixat penjat en el 1r. El 4t torna a tenir un caràcter nocturn (de lluny hi sentim una fanfara de Dario Castello). El 5è és un gran arc melòdic que
s’expandeix per després fondre’s en el silenci, en la respiració.
Aquest 2n quartet de corda està dedicat al Quartet Gerhard, que l’estrenaren a finals de l’any 2013 a l’Auditori de Banyoles.

Concert: DUES CULTURES I UNA ÀNIMA: SOUBUGEN I ADRIANA ALCAIDE

Artistes: Yuko Sarya, veu/dansa Nihon Buyou i tampura. Hisao Suginaka, shamisen. Adriana Alcaide, violí barroc

Data: 27 d’octubre de 2019

Hora: 19 h

Temporada: Primavera 2019

Adreça: Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. Vila-seca. Tarragona.

Telèfons: 977 392 484 – 977 393 812

Preu: 10€

Tipus: Abonament / Numerat.

VENDA DE LOCALITATS

Per a tots els concerts, al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació a la secretaria del Conservatori i en aquest web.

ACCÉS A LA SALA

L’accés es realitza per la Plaça Frederic Mompou, 30 minuts abans de l’inici del concert. Hi ha servei de bar. Un cop iniciat el concert no es permetrà l’entrada de públic a la sala.

FOTOGRAFIES I ENREGISTRAMENTS

No es permet cap mena d’enregistrament sonor o captació d’imatges sense l’autorització expressa de la Direcció de l’Auditori.

UTILITZACIÓ D’APARELLS A L’INTERIOR DE L’AUDITORI

Durant el concert no està permès tenir connectats aparells que puguin emetre senyals acústics que distreguin l’atenció del públic i dels artistes.

Abonaments de temporada

La Fundació Auditori Josep Carreras té establerta la fórmula de l’ABONAMENT DE TEMPORADA que comporta un important estalvi econòmic. El carnet d’abonat garanteix la butaca que hi figura per a tots els concerts de la Temporada de la Fundació.

Les quotes dels abonaments per a la Temporada són:

• ABONAMENT JÚNIOR fins a 21 anys 45 €

• ABONAMENT ADULT de 22 a 64 anys 60 €

• ABONAMENT SÈNIOR a partir de 65 anys 45 €

Per sol·licitar més informació i el carnet d’abonat per a la Temporada caldrà que us poseu en contacte amb la Secretaria de la Fundació Auditori Josep Carreras:

• Telèfons: 977 392 368 – 977 393 812 – Fax: 977 393 767

• Adreça electrònica: auditori@auditorijosepcarreras.cat

• web: www.auditorijosepcarreras.cat

• Facebook: www.facebook.com/auditorijosepcarreras

Aquelles persones que ho desitgin poden sol·licitar rebre la informació dels concerts mitjançant un correu electrònic a l’adreça de l’Auditori.

També, si ho desitgeu, podeu ser atesos personalment a l’avinguda de la Generalitat, 27 –accés del Conservatori– de dilluns a divendres en horari d’oficina, de les 9 a les 13 h. i de les 17,00 a les 20,00 h.

Details

Date: 27 octubre, 2019
Time: 18:00 - 20:00
Cost: 10€

Recinte

Venue Name: Auditori Vila-seca
Address: Plaça Federic Mompou, 1
Vila-seca, Tarragona 43480 Espanya
Phone: 977 392 484 - 977 393 812

Organitzador

Organizer Name: Auditori Josep Carreras
Phone: 977 392 368 - 977 393 812
Email: