Esdeveniments

You are here: Home / Esdeveniments
 • JOSQUIN: Ensemble O Vos Omnes

  30 octubre /20:00

  Josquin Des Prez (c. 1450 - 1521) és, sense cap mena de dubte, un dels grans compositors de tots els temps. El nom d'aquest franco-flamenc que va viure a cavall dels segles XV i XVI ha de ser a la llista dels grans entre els grans (Mozart, Bach, Palestrina...), no només per la qualitat de la seva música, sinó per ser, també, el primer compositor que visqué el seu ofici de la mateixa manera que avui en dia entenem: un creador.

 • 5 SONATES PER A VIOLONCEL i PIANO: Daniel Claret – Àlex Ramírez

  6 novembre /20:00

  En el 250è aniversari del naixement de Ludwig van Beethoven, dediquem aquest concert a la seva memòria, amb algunes de les pàgines més rellevants de la literatura per a violoncel i piano de tots els temps.

 • LECTURES DIFFÉRENTES: Kebyart Ensemble

  8 novembre /19:00

  Amb motiu del 250è aniversari de Beethoven Kebyart ha fet una transcripció del seu Quartet de cordes Op. 14 Núm. 1 que és, alhora, un arranjament fet pel propi compositor de la seva novena sonata per a piano. És interessant observar com Beethoven va fer múltiples transcripcions de la seva música per a diferents formacions al llarg de la seva vida. Es tracta, per tant, d’una mateixa música vista per l’òptica de dues formacions instrumentals completament diferents.

 • A BOLA DE NIEVE: Martirio & Chano Domínguez

  14 novembre /20:00

  Després de gairebé 15 anys sense gravar nou material Martirio i Chano s’ajunten ara per recordar al gran pianista i intèrpret cubà Ignacio Villa “Bola de Nieve”

 • LA MÚSICA CONSTITUEIX UNA REVELACIÓ MÉS ALTA QUE CAP ALTRA FILOSOFIA: Trio Beethoven

  20 novembre /20:00

  És en motiu d’aquesta efemèride, i en el marc del 40è aniversari del Conservatori de Música de Vila-seca, que va sorgir el projecte de crear el Trio Beethoven amb tres professors del centre: Susana Uruen al violí, David Blay al violoncel, i Núria Ruera al piano, que en aquest concert ens interpretaran dos dels trios amb piano del geni de Bonn.

 • RESSONÀNCIES DEL SILENCI: Meditació sonora amb Frederic Mompou

  22 novembre /19:00

  Frederic Mompou escrivia “com si una petita distància ens portés la sonoritat retardada…”, una modesta però sensible invitació a percebre l’espai i el temps que configura la seva música. Aquest concert demana una actitud especial: una escolta sense voluntat d’escoltar, una respiració amb la música, una obertura cap a sonoritats ressonants sense intervenció humana —reflex del so metafísic—, un deixar que la ressonància dels instruments faci palpable i físic el Silenci interior. El concert alterna i encavalca paisatges sonors de gong, bols de quars, bols tibetans i alt...

 • ALBERT GUINOVART I L’ORQUESTRA DE LA UNIVERSITAT ROVIRA I VIRGILI, concert de celebració del 20è aniversari de l’OURV

  28 novembre /19:00

  El concert que us presentem vol ser una celebració d’aquests 20 anys de trajectòria i fa coincidir dues efemèrides més. Per una banda el 50è aniversari de la mort del vallenc Robert Gerhard, una de les personalitats més destacades del patrimoni musical català i figura clau per entendre musicalment el segle XX, i per l’altra, el 250è aniversari del naixement d’un dels compositors més universals, L. van Beethoven, amb una obra que ell mateix va definir com una de les seves millors composicions: la setena simfonia. Per completar aquest programa d’aniversari, l’orquestra acompan...

 • SÓC FELIÇ: Dàmaris Gelabert

  29 novembre /18:00

  Per què és tan feliç la Caterina? Quins són els secrets de la seva felicitat? Potser... viure a prop de la natura? Gaudir dels petits regals de cada moment? Tenir la música sempre present?

 • LA HISTÒRIA DEL SOLDAT: Kammart Ensemble

  11 desembre /20:00

  La Història del Soldat, en un inici, es va tractar d’una curiositat, però actualment és considerada com a una obra mestra sense precedents i amb grans conseqüències musicals. Stravinsky va escriure aquesta obra en el moment més dur de la seva vida, la seva situació econòmica era difìcil, havien mort dues persones properes a ell i, a més, Europa es trobava a les acaballes de la Primera Guerra Mundial.

 • ÉS LA REVOLUCIÓ: Quartet Gerhard

  18 desembre /20:00

  Això es una obra!” D’aquesta manera s’expressava Ludwig van Beethoven tot mostrant la partitura del Quartet en La Major k. 464 de Mozart, tal com reflecteixen les cartes del seu deixeble Carl Czerny.

 • CONCERT DE SANT ESTEVE: Coral Nova Unió i Orquestra Händel

  26 desembre /19:30

  Un any més, la Coral Nova Unió i l’Orquestra Händel mantenen viu el tradicional concert de Sant Esteve, que des de fa molts anys es celebra a Vila seca resseguint la llarga tradició de concerts de Nadal que s’organitzen arreu de Catalunya per a aquesta festivitat.

 • JOVE ORQUESTRA INTERCOMARCAL i KEBYART

  28 desembre /19:30

  Aquest Nadal, la Jove Orquestra InterComarcal torna a l’Auditori de Vila-seca. Ho farà acompanyada d’un convidat de luxe: el Kebyart Ensemble. Aquest quartet de saxòfons va néixer fa 6 anys a Barcelona i ja ha recorregut tot el món recollint una desena dels premis internacionals més prestigiosos i mereixent-se l’estima incondicional dels públics i de la crítica.