Carregant Esdeveniments

CREUAR LA LÍNIA: QUARTET GERHARD

6 octubre, 2017 /21:00 - 23:00
10€
  • Aquest Esdeveniment ja ha passat.

Al llarg de la nostra vida trobem barreres que, per una qüestió purament física, de convenció social o per un instint d’autoprotecció, mai ens decidim a creuar. Son les línies que delimiten el nostre marc vital. En aquest programa presentem tres compositors que varen creuar aquestes línies, ja sigui des d’un punt de vista figurat (psicològic i/o musical) o literal (físic).

“By virtue of the authority vested in me as President of the United States, I hereby authorize, to prescribe military areas in such places and of such extent as he or the appropriate Military Commander may determine”  Franklin Roosevelt, president dels Estats Units durant la segona guerra mundial.

Acabada la Segona Guerra Mundial l’any 1945, l’exèrcit aliat pren possessió de gran part del territori germànic. A Salzburg, Àustria, l’exèrcit nord-americà decreta toc de queda nocturn. El 15 de setembre de 1945, Anton Webern, un dels principals exponents de la música dodecafònica, decideix creuar la línia que separa la seva llar del carrer i mor d’un dispar de mans d’un soldat americà. Així moria una de les grans figures de la música del s. XX en un esdeveniment que es recorda per la manera en que es va produir.

“Això que us presento és una nova manera d’escriure, innovadora”

Joseph Haydn sobre els seus quartets de corda, 1781

Hom reconeix Joseph Haydn com el creador de les grans formes clàssiques. El quartet de corda es consolidà gràcies a ell, així com la forma sonata o la simfonia tal com l’entenem avui dia. En la seva faceta de compositor va creuar infinitat de línies, va restablir els paràmetres de la creació musical i va esdevenir absoluta referència musical de la primera escola de Viena.

“Estic tan malalt que amb prou feines puc escriure aquesta carta…”

Robert Schumann a Ludwig Meinardus, 1846

Robert Schumann, conegut com el compositor romàntic per excel·lència, home d’un esperit sensibilíssim, fou ingressat l’any 1854 en un centre psiquiàtric a Endenich després de patir diversos episodis d’una malaltia que aleshores ningú no va saber reconèixer. Tot i els esforços de la seva dona, Clara Schumann o el seu amic Johannes Brahms, entre d’altres, no es va recuperar. Moriria l’any 1856.

Concert: CREUAR LA LÍNIA. Quartet Gerhard.

Artistes: Lluís Castán, violí. Judit Bardolet, violí. Miquel Jordà, viola. Jesús Miralles, violoncel.

web: www.quartetgerhard.com

Data: 6 d’octubre de 2017

Hora: 21.00 h

Temporada: Tardor 2017

Adreça: Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. Vila-seca. Tarragona.

Telèfons: 977 392 484 – 977 393 812

Preu: 10 €.

Tipus: Abonament / Numerat.

VENDA DE LOCALITATS
Per a tots els concerts, al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació a la secretaria del Conservatori i en aquest web.

ACCÉS A LA SALA
L’accés es realitza per la Plaça Frederic Mompou, 30 minuts abans de l’inici del concert. Hi ha servei de bar. Un cop iniciat el concert no es permetrà l’entrada de públic a la sala.

FOTOGRAFIES I ENREGISTRAMENTS
No es permet cap mena d’enregistrament sonor o captació d’imatges sense l’autorització expressa de la Direcció de l’Auditori.

UTILITZACIÓ D’APARELLS A L’INTERIOR DE L’AUDITORI
Durant el concert no està permès tenir connectats aparells que puguin emetre senyals acústics que distreguin l’atenció del públic i dels artistes.

Abonaments de temporada
La Fundació Auditori Josep Carreras té establerta la fórmula de l’ABONAMENT DE TEMPORADA que comporta un important estalvi econòmic. El carnet d’abonat garanteix la butaca que hi figura per a tots els concerts de la Temporada de la Fundació.

Les quotes dels abonaments per a la Temporada de Tardor 2017 són:
• ABONAMENT JÚNIOR fins a 21 anys 45 €
• ABONAMENT ADULT de 22 a 64 anys 60 €
• ABONAMENT SÈNIOR a partir de 65 anys 45 €

Per sol·licitar més informació i el carnet d’abonat per a la Temporada caldrà que us poseu en contacte amb la Secretaria de la Fundació Auditori Josep Carreras:
• Telèfons: 977 392 368 – 977 393 812 – Fax: 977 393 767
• Adreça electrònica: auditori@auditorijosepcarreras.cat
• web: www.auditorijosepcarreras.cat
• Facebook: www.facebook.com/auditorijosepcarreras
Aquelles persones que ho desitgin poden sol·licitar rebre la informació dels concerts mitjançant un correu electrònic a l’adreça de l’Auditori.
També, si ho desitgeu, podeu ser atesos personalment a l’avinguda de la Generalitat, 27 –accés del Conservatori– de dilluns a divendres en horari d’oficina, de les 9 a les 13 h. i de les 17,00 a les 20,00 h.

Details

Date: 6 octubre, 2017
Time: 21:00 - 23:00
Cost: 10€

Recinte

Venue Name: Auditori Vila-seca
Address: Plaça Federic Mompou, 1
Vila-seca, Tarragona 43480 Espanya
Phone: 977 392 484 - 977 393 812