Carregant Esdeveniments

STRAUSS – GRANADOS. EL PIANO OPERÀTIC: ÀLEX ALGUACIL

3 juny /20:00
10€

Àlex Alguacil presenta obres per a piano amb una forta càrrega dramàtica i, fins a cert punt, operàtica. D’una banda Richard Strauss, intensament lligat al gènere de l’òpera, però poc relacionat amb el món pianístic, on, de fet, podem trobar contingut amb cert rerefons dramàtic; d’una altra Granados, que va convertir la seva obra magna, Goyescas, en una òpera, traslladant la força dramàtica de les seves suites pianística.

Richard Strauss és famós per les seves òperes, poemes simfònics, obres orquestrals i cançons, però poc espai es dedica a la seva obra pianística. És precisament a les composicions de la seva joventut on es remunten les arrels d’algunes de les seves obres més famoses. Les seves obres per a piano mostren una altra faceta de Richard Strauss: mentre algunes d’elles avancen el color i caire descriptius de composicions com la Simfonia Alpina i Don Juan, d’altres són ecos reminiscents de la seva educació musical i més propers als mons sonors de Schumann i Mendelssohn.

Goyescas de Granados és l’obra cim del seu autor i una de les grans obres de la literatura pianística. Basades en pintures de Francisco de Goya, Granados es va inspirar en l’època de les Majas i Majos per desenvolupar una composició amb una important càrrega dramàtica, que més endavant convertiria en òpera, estrenada a Nova York, per recomanació del seu amic Ernest Schelling. Granados es va basar concretament en dues pintures de Goya, Tal para Cual i El Amor y la muerte, mentre va crear altres escenes inspirades en el món descrit per Goya a les seves pintures. Granados va fer servir dues melodies populars per crear diferents motius i temes que s’aniran transformant al llarg de l’obra, representant diferents caràcters, escenes i estats d’ànim, amb l’amor, la passió i la tragèdia com a trets principals Composició cíclica que cal ser entesa en tota la seva globalitat, en el present programa presento les peces més significatives de la Suite, junt amb El Pelele, escena Goyesca i Intermezzo, obra que Granados va compondre precisament per incloure-la en la versió operística de la suite pianística.

Concert: STRAUSS – GRANADOS. EL PIANO OPERÀTIC: ÀLEX ALGUACIL

Artistes: Àlex Alguacil, piano

web:

Data: 03 de juny

Hora: 20.00 h

Temporada: Temporada 2021-2022

Adreça: Auditori Josep Carreras. Plaça Federic Mompou, 1. Vila-seca. Tarragona.

Telèfons: 977 392 484 – 977 393 812

Preu: 10€.

Tipus: Abonament.

VENDA DE LOCALITATS

Per a tots els concerts, al vestíbul de l’Auditori Josep Carreras des d’una hora abans de l’inici del concert i amb antelació a la secretaria del Conservatori i en aquest web.

ACCÉS A LA SALA

L’accés es realitza per la Plaça Frederic Mompou, 60 minuts abans de l’inici del concert. Hi ha servei de bar. Un cop iniciat el concert no es permetrà l’entrada de públic a la sala.

FOTOGRAFIES I ENREGISTRAMENTS

No es permet cap mena d’enregistrament sonor o captació d’imatges sense l’autorització expressa de la Direcció de l’Auditori.

UTILITZACIÓ D’APARELLS A L’INTERIOR DE L’AUDITORI

Durant el concert no està permès tenir connectats aparells que puguin emetre senyals acústics que distreguin l’atenció del públic i dels artistes.

Abonaments de temporada

Consulta tota la informació actualizada sobre els ABONAMENT DE TEMPORADA.

Details

Date: 3 juny
Time: 20:00
Cost: 10€

Recinte

Venue Name: Auditori Vila-seca
Address: Plaça Federic Mompou, 1
Vila-seca, Tarragona 43480 Espanya
Phone: 977 392 484 - 977 393 812

Organitzador

Organizer Name: Auditori Josep Carreras
Phone: 977 392 368 - 977 393 812
Email: