Quartet Alart: residència a l’Auditori Josep Carreras

Quartet Alart: residència a l’Auditori Josep Carreras

Divendres passat el Quartet Alart va donar a conèixer la seva residència a l’Auditori Josep Carreras que es concretarà en la realització de dos concerts cada any, amb xerrades prèvies a tots els assistents, i els diversos assajos en obert perquè els alumnes del Conservatori puguin observar de prop la seva tasca diària. En aquest sentit, el violinista Josep Colomé va afirmar que “busquem el tu a tu amb els alumnes perquè vegin que el treball d’una formació com la nostra no només es fer concerts, sinó un procés diari de picar pedra i de convivència”.
De fet, la formació integrada pels violinistes Josep Colomé i Josep M. Ferrando, la viola de Miquel Córdoba i el violoncel de Josep Trescolí, han escollit celebrar els 10 anys de vida del Quartet Alart a l’Auditori Josep Carreras perquè “Vila-seca és casa nostra, i aquest és un dels millors auditoris de Catalunya, el qual ens permet créixer gràcies a les seves instal·lacions i també a la llibertat que ens ofereixen a l’hora d’interpretar les peces” va afegir Colomé.
Per la seva banda, el president de la Fundació Auditori Josep Carreras va comentar que “la compensació d’aquesta estada serà mútua per al quartet i l’Auditori, ja que poder-los tenir aquí és un goig”. El primer dels seus concerts, el divendres 6 de maig, “transportarà el públic fins al segle passat, amb la interpretació d’obres de Mendelssohn, Webern, Stravinsky i Jordi Cervelló” tal i com va explicar el violinista Josep M. Ferrando. El següent concert ja formarà part de la propera temporada de tardor de l’Auditori Josep Carreras.
A la presentació de la residència artística van ser presents Josep M. Ferrando, Josep Colomé i Miquel Còrdoba, tres dels quatre integrants del quartet.